6 Mart 2013 Çarşamba

Google Youtube'ta Müzik Servisi Açmaya Hazırlanıyor

Google, dünyanınn bir numaralı video sitesi olan Youtube'un gücüne sırtını dayayıp, abonelik sistemi ile çalışacak bir müzik servisi açmak için kollarını sıvadı.



Dijital dünyada Spotify ve iTunes gibi oldukça başarılı kurgulanmış müzik servisleri bulunmakta. Google gelirlerinin çoğunu reklamlardan elde ettiği dijital dünyanın bu popüler müzik servislerini örnek alarak, kullanıcıların abonelik ücreti ödeyerek yararlanabilecek bir servisi oluşturma ve böylece gelir modellerini çeşitlendirme amacında.

Youtube'un şu anki müzik kanalı:


Şirketler, müzisyenler ve dinleyiciler gibi her kesimi memnun edecek bir servis kurmak isteyen Google'ın büyük müzik şirketleri ile görüşmelere başladığı hatta bazıları ile anlaşma sağladığı belirtiliyor.



Google'ın hali hazırda yayında olan (Türkiye yayında olduğu ülkeler arasında değil.), adına Google Music dediği ve Google Play'de yer alan bir servisi mevcut. Google, Youtube'ta açmayı planladığı bu yeni müzik servisini, halen 13 milyon şarkı barındıran Google Music'ten yarı bir proje olarak yürütmeyi planlıyor.

Google'da bu fikrin olgunlaşmasını sağlayan olaylardan birinin Gangnam Style'ın 1.3 milyardan fazla  Youtube'ta dinlenmesi ve izlenmesi olduğunu söylemek pekte zor değil. Tabiki Harlem Shake gibi webte dalgalanmalara neden olan akımlarla beraber.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder