14 Mart 2013 Perşembe

Google Reader İçin Son Tarih 1 Temmuz 2013

Google yeni bahar temizliği listesine, 2005'ten beri hizmet veren RSS okuyucusu Google Reader'ı da aldığını resmi blogundan duyurdu + + . Google Reader'ın emekliye ayrılma tarihi 1 Temmuz 2013 olarak açıklandı.



RSS okuyucuları arasında oldukça müstesna bir yere sahip olan Google Reader'ın kapatılma nedeni ise kullanımının azalması ve Google'ın enerjisini daha önem verdiği ürünlere yoğunlaştırmak istemesi olarak belirtilmiş.



Friendfeed, Facebook (News Feed) ve hatta Twitter gibi sosyal ağların, hem RSS okuyucuların teknolojilerinden hem de çalışma prensiplerinden oldukça etkilendiklerini söylemek pekte yanlış olmaz.

Sosyal Ağların hem bireysel hemde kurumsal kullanıcılarına sunduğu imkanlar, onlarca web sitesini takip etmek için oldukça kullanışlı olan RSS okuyucuların yavaş yavaş tedavülden kalkmalarının önemli bir nedeni olrak gösterilebilir.



Diğer ilginç bir gelişme ise, Google Reader'ın kapatılacığını duyuran web haber sitelerinin bir sonraki gönderilerinin alternatif RSS okuyucularının listelerini yayınlaması oldu. Nede olsa Kral öldü yaşasın yeni Kral.

Eğer Google Reader'daki verilerinizi elde etemek ve başka bir okuyucu ile yola devam etmek isterseniz, Google Takeout sizi bekliyor.

Haberin duyulmasıyla sadık Google Reader kullanıcıları hemen Twitter'da #savereader hashtagi ile tepkilerini göstermeye başladılar. Ve tabi başka yollarla da + +.

Bu bahar temizliğinde Google Reader ile aynı kaderi paylaşan diğer uygulamalar ise şöyle; Apps Script, CalDav API, Google Building Maker, Google Cloud Connect, Google Voice App for Blackberry,
Search API for Shopping ve Snapseed Desktop for Macintosh and Windows.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder