17 Ekim 2011 Pazartesi

Google Kaderini Google Plus'a Bağladı!

Arama motoru sektöründe yakalamış olduğu liderliği kimselere burakmaya niyeti olmayan Google, rakiplerinin halet-i ruhiyesini anlama konusunda empati yapabileceği bir tecrübeyi sosyal ağ dünyasında yaşamakta.

Facebook ve Twitter'ın açık ara başını çektiği bu sektöre ucundan kıyısından girmek için; gerek bir satın alma operasyonu olan Jaiku ve gerekse de yine satın almalar ile zenginleştirdiği kendi garajından çıkarttığı Google Buzz servislerini kullanıma sunmuştu.

Bunların yanına, kapatıldığı haberi ile hatırladığım iGoogle üzerinden yaptığı sosyalleşme hamlelerini de ekleyebiliriz.
Google resmi blogundan yaptığı açıklama ile Google Buzz ve Buzz API'nin birkaç hafta içinde, Jaiku ile iGoogle'ın sosyal özelliklerini de, 15 Ocak 2012 tarihi itibari ile kapatacağını duyurarak, sosyal ağ sektöründeki başarısızlığını itiraf etmiş oldu.

Bu itirafı gözden kaçırmak için ise gözleri geleceğe çevirttirerek, kapattığı servislerden edindiği tecrübeyle harmanlanmış imkanlarını Google plus (Google+) için seferber edeceğini de alem-i web'e ilan etti.

Google Buzz içeriğiniz Google Profil'de görünmeye devam edecek ama yeni gönderilere kapalı olacak.Ayrıca isteyen kullanıcılar datalarını Google Takeout ile indirebilecekler.

Google'ın kapatacağı bir diğer servis ise Code Search, Code Search API ve Google Labs sitesi.
Ayrıca, like.com ile boutiques.com yerlerini Google Product Search'e bırakacaklar.

Google geçen Şubat ayında da güzel bir bahar temizliği yapmıştı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder